Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
ele
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Lun Mar 08, 2010 12:55 am |
|
Membru din: Lun Aug 13, 2007 11:07 am Mesaje: 577 Localitate: Timisoara
Mămica lui: Rares
Născut(ă) în: 05 Mai 2009
|
buna ideea lui Ramo! nici noi nu am avut si nu avem problema asta, bebe merge ce merge in 4 labe si se pune in fund, mai merge un pic  iar se pune in fund. are in schimb mici vanatai pe picioare pe care nu stiu cum le face ,dar trec incredibil de repede. au o putere de regenerare omuletii nostri ... 
|
 |
|
mva
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Sâm Mar 20, 2010 8:48 pm |
|
|
fetele copilutii vostri accepta siropele usor ? la noi e revolutie mare, reusim doar cateodata sa ii dam complet. acu tre sa luam antibiotic si nu ne iese  . da ma si enerveaza astia ca nu produc supozitoare cu antibiotic. chiar, o citit sotu meu undeva ca la copii alaptati se poate sa fie mai greu ...la noi e aproape imposibil. is asa de suparata de numa, ca n-am nici spital de copii aproape sa merg sa ii facem injectii ... mai ce voiam sa stiu - chiar am intrebat cu alta ocazie, o data desfacut un medicament cata vreme poti sa il folosesti, presupunand ca e tinut in conditiile de umiditate/temperatura indicate ... ca am un ambroxol picaturi desfacut anu trecut, si mi-e frica sa i-l dau; evident ca pe aici nu gasesc nici de asta.
|
|
| Sus |
|
 |
|
vickip
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Sâm Mar 20, 2010 9:07 pm |
|
Membru din: Vin Iul 20, 2007 1:26 pm Mesaje: 314 Localitate: Timisoara
|
mva scrie: fetele copilutii vostri accepta siropele usor ? la noi e revolutie mare, reusim doar cateodata sa ii dam complet. acu tre sa luam antibiotic si nu ne iese  . da ma si enerveaza astia ca nu produc supozitoare cu antibiotic. chiar, o citit sotu meu undeva ca la copii alaptati se poate sa fie mai greu ...la noi e aproape imposibil. is asa de suparata de numa, ca n-am nici spital de copii aproape sa merg sa ii facem injectii ... mai ce voiam sa stiu - chiar am intrebat cu alta ocazie, o data desfacut un medicament cata vreme poti sa il folosesti, presupunand ca e tinut in conditiile de umiditate/temperatura indicate ... ca am un ambroxol picaturi desfacut anu trecut, si mi-e frica sa i-l dau; evident ca pe aici nu gasesc nici de asta. stiu ca am citit mai demult pe un sirop (dar nu mai stiu care) ca scria a se consuma in max 30 zile de la deschidere. Acum banuiesc ca daca nu scrie nimic nu e nici o interdictie... uite de ex pt un sirop ambroxol pt adulti scrie: http://www.medipedia.ro/Dictionarmedica ... SIROP.aspx5. CUM SE PASTREAZA AMBROXOL EGIS SIROP? A nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 gr C, în ambalajul original. A se utiliza cel mult 4 saptamâni dupa prima deschidere a flaconului. A nu se lasa la îndemâna copiilor.
Ultima oară modificat de vickip pe Sâm Mar 20, 2010 9:10 pm, modificat 1 dată în total.
|
|
| Sus |
|
 |
|
mva
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Sâm Mar 20, 2010 9:07 pm |
|
|
vad ca e valabil o luna de la deschidere http://www.medipedia.ro/Dictionarmedica ... ROXOL.aspxacu am gasit ceva siropel de patlagina de care tre sa ii dau 2 picaturi in ceva apa, si asta mi se pare mai rezonabil, si nu il da afara ...insa la antibiotic tot nu am solutie 
|
|
| Sus |
|
 |
|
daniela
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Dum Mar 21, 2010 12:17 am |
|
Mămica lui: Amaia
Născut(ă) în: 16 Ian 2010
|
Miha ai incercat sa i-l dai cu seringa?cu o seringa de 2ml in care sa amesteci siropelul cu laptic  yo' asa ii dau picaturile de vit D...
|
 |
|
Andra_80
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Dum Mar 21, 2010 10:16 am |
|
Membru din: Mar Iul 03, 2007 11:30 am Mesaje: 1422 Localitate: Timisoara
Mămica lui: AMALIA
Născut(ă) în: 09 Oct 2009
|
Miha, incearca intr-o cantitate mica de lapte, la inceputul mesei de lapte si fa in asa fel incat sa nu vada ca ai pus antibioticul si nici sa nu banuiasca. Amalia fiola de calciu a depistat-o in ceiuc, desi i-am pus portocala inauntru, dar fiind sarat calciul a luat o gura si a inceput sa tipe ca din gura de sarpe. Apoi l-am pus in 60 ml de lapte si i l-am dat chiar la inceputul mesei sa fiu sigura ca-l bea si apoi am pus restul de laptic si uite asa am ajuns la capat si cu tratamentul asta  Ahh...cu seringa aia de la nurofen ne-am chinuit si noi ca nici ei nu-i place sa-i bagi pe gat ceva chiar daca are gust bun, ca ala chiar e bun, are gust de capsuni dar tot degeaba. Sper sa reusesti sa-i dai medicamentele si sa se faca bine cat mai repede B.

|
|
| Sus |
|
 |
|
mva
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Dum Mar 21, 2010 11:35 am |
|
|
ne e mai bine parca daca ii dam cu lingurita; e maricica, se ambitiona si scuipa tot ce ii dadeam cu seringa ; acu folosim o lingurita din aia cu capat de silicon, iar pt masurat e tot seringa de baza, sa nu ne incurcam. tot cu scandal, da parca e mai eficient. cand era micuta imi bea baby drink cu medi sfaramate - nu se prea simteau sau nu o intere atunci. tu andra, am vrut sa te intreb ce crezi, nu ramane copilul stresat de chestia asta ? acu io o tin si sotul meu i le da, da nu avem alta iesire cata vreme nu mai bea nici un lichid sau iaurt in care am incercat sa ii punem medi acu  . e aproape 1 an de cand o trebuit sa bem antibiotic, asta macar is bucuroasa ca pana acu nu am avut motive sa ii dam.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Andra_80
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Dum Mar 21, 2010 2:15 pm |
|
Membru din: Mar Iul 03, 2007 11:30 am Mesaje: 1422 Localitate: Timisoara
Mămica lui: AMALIA
Născut(ă) în: 09 Oct 2009
|
Am participat la niste discutii intre adulti si parintii lor in care le reprosau ca i-au indopat cu medicamente cand erau mici sau cu mancare si ca acum nici cand sunt bolnavi nu mai suporta sa ia pastile sau au aversiune fata de mancare. Nu stiu ce sa zic, ii inteleg si pe parinti ca incercau toate strategiile posibile, ca cei de care zic erau bolnaviciosi in copilarie dar uite ca odraslele lor au ramas un pic marcate de toate stradaniile parintilor. Inca ceva: cu cat cresc cu atat au tendinta sa-si aminteasca lucrurile neplacute dar nu va fi mereu asa  (asta-i de bine ptr. noi  ) Orice comportament nou introdus trebuie asociat cu ceva placut ptr. copil sau cu ceva cu care este obisnuit. In mod reflex ei reactioneaza asa negativ la orice este neplacut si are legatura cu zona orala, tocmai din cauza ca ei acolo simt placerea in prima faza. De asta se recomanda si la diversificare de exemplu sa se acorde atentie reactiei copilului la fiecare aliment nou introdus, ca daca nu-i place sa nu se insiste ci sa i se acorde un timp de cateva saptamani dupa care se poate incerca din nou dar tot asa, receptiv la reactia lui si sa se continue doar daca de data asta accepta alimentul. Nu cred ca poate ramane traumatizat din cauza ca o data cand este bolnav ii dai medicamente si nu-i place, cred ca mai degraba dezvolta o repulsie fata de ele (greata, voma, episoade de furie, agresivitate, etc.) daca in mod repetat si la intervale scurte de timp este supus unui astfel de tratament. Daca se intampla sa ia destul de rar siropuri, medicamente, injectii uita foarte repede experienta si ii putem ajuta daca nu insistam mult timp pe ceea ce i s-a intamplat si ii distragem atentia cu ceva placut. Din cate stiu si poate te ajuta, nu le place sa fie imobilizati, asta le creste tensiunea ptr. ca nu mai simt ca detin controlul si se simt agresati. Nu-i usor, imi imaginez 

|
|
| Sus |
|
 |
|
Lali
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Mie Mar 31, 2010 10:24 pm |
|
Membru din: Vin Sep 14, 2007 10:41 pm Mesaje: 845 Localitate: Timisoara
Mămica lui: David
Născut(ă) în: 18 Aug 2009
|
Va rog, ajutati-ma cu un sfat: voi cum ati procedat cand au inceput puiutii vostri sa se ridice singuri in picioare in patut a.i. sa nu se loveasca? David dupa ce sta asa o perioada isi pierde echilibrul si pica. Am incercat sa pun perne in patut dar au redus foarte mult "terenul" si nici nu au ramas unde le-am pus, in sensul ca el n-are nicio dificultate in a le muta de colo-colo si cand isi pierde echilibrul tot da cu capul in lateralele patului....la noi lateralele alea protectoare n-au niciun rost 
|
 |
|
kmytza08
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Joi Apr 01, 2010 6:15 am |
|
Membru din: Mie Mar 12, 2008 6:25 pm Mesaje: 924 Localitate: Timisoara
Mămica lui: Stefi
Născut(ă) în: 14 Iul 2009
|
azzaleya scrie: Va rog, ajutati-ma cu un sfat: voi cum ati procedat cand au inceput puiutii vostri sa se ridice singuri in picioare in patut a.i. sa nu se loveasca? David dupa ce sta asa o perioada isi pierde echilibrul si pica. Am incercat sa pun perne in patut dar au redus foarte mult "terenul" si nici nu au ramas unde le-am pus, in sensul ca el n-are nicio dificultate in a le muta de colo-colo si cand isi pierde echilibrul tot da cu capul in lateralele patului....la noi lateralele alea protectoare n-au niciun rost  ce tare esti Lali eu cand am vazut ca se ridica si apoi cade, nu l-am mai lasat o perioada singur in patut. statea acolo doar supravegheat de mine, dar si asa a cazut odata si s-a lovit. acum sta singurel, mai cade dar nu s-a mai lovit. incet incet isi dau ei seama ce trebuie sa faca. asa ca....grija mami 
|
 |
|
Ramo
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Joi Apr 01, 2010 7:35 am |
|
Membru din: Sâm Iun 30, 2007 9:11 am Mesaje: 2581 Localitate: Timisoara
Mămica lui: Andrei
Născut(ă) în: 15 Apr 2009
|
|
da, exact cum zice Cami, ochii ca pe butelie...Andrei a luat cateva trante cu mine alaturi, ca el vrea sa fie Zoro si sare din brate, de jos, de unde apuca..si ajunge din pacate unde apuca...ba cu capu de mobila, ba pe spate cand vrea sa mearga, asta la inceput, acu s-a mai invatat sa pice in fund...asa ca unde merg eu merge si el, il mai las din cand in cand in patutu pliant pana fug la baie/sa iau repede ceva din bucatarie...dar ce imi aud urechile.......

|
|
| Sus |
|
 |
|
Lali
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Joi Apr 01, 2010 9:26 am |
|
|
Imi dau seama ca trebuie sa-l supraveghez foarte atent, dar problema asta o am cand se trezeste si eu nu-s in camera cu el  A dat saracutul niste capete de pat de am auzit din bucatarie ca si cum s-ar fi rasturnat mobila si pe el l-am gasit cu cracii in sus...culmea e ca nu plange tot timpul, oare nu-l doare?
|
 |
|
Ramo
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Joi Apr 01, 2010 9:32 am |
|
Membru din: Sâm Iun 30, 2007 9:11 am Mesaje: 2581 Localitate: Timisoara
Mămica lui: Andrei
Născut(ă) în: 15 Apr 2009
|
|
| Sus |
|
 |
|
ele
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Joi Apr 01, 2010 11:36 am |
|
Membru din: Lun Aug 13, 2007 11:07 am Mesaje: 577 Localitate: Timisoara
Mămica lui: Rares
Născut(ă) în: 05 Mai 2009
|
|
cum spun toate mamicile de baietei curajosi si temerari, mai sus trebuie sa ai un pic de rabdare si sa-l supraveghezi, mai un pic si o sa-si tina singur echilibrul mai bine si nu se mai loveste,eu am avut o perioada cand nu l-am mai adormit in patut din cauza asta, adormea in alta parte (bouncer, patul din dormitor) si il mutam apoi gata adormit iar cand se trezea il luam repede de acolo si il mai puneam in tarc unde nu are de ce sa se loveasca. a trecut acum, pot sa il pun linistita sa adoarma in patutul lui chiar si ziua, se ridica ipicioare se plimba prin pat sprijinit de margini dar nu se mai loveste.
|
 |
|
Lali
|
Subiectul mesajului: Re: Discutii despre bebe Scris: Sâm Mai 01, 2010 12:34 pm |
|
|
Fetelor, va rog sa ma sfatuiti la modul concret cum sa imbrac un copil de 8 luni jumate pe vremea asta? Ieri in jurul pranzului i-am dat body tip maieu + tricou + camasa descheiata (pe care la un mom dat i-am dat-o jos) si niste pantaloni subtiri In cap i-am pus o sepcuta pt a-l proteja de soare. Doua mamici din parc mi-au zis ca il imbrac mult prea subtire. Erau 28 de grade si eu eram in maieu. Gresesc? Eu recunosc ca nu ma pricep sa il imbrac, de cele mai multe ori in neconcordanta cu vremea de afara Voi cu ce ii imbracati pe bebei?
|
 |