Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
DyaNis
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Mie Mar 03, 2010 11:18 pm |
|
Mămica lui: Nadya
Născut(ă) în: 28 Oct 2009
|
|
Intrebare: A facut cineva contract cu Biogenis? Ma interesa daca ati fost anuntati pentru cate kg e buna proba? Noi am avut probele contaminate, deci nu prea ai conteaza acuma, dar eram tare curioasa daca din cauza asta nu a fost specificat pentru cate kg era buna.
|
|
| Sus |
|
 |
|
BAnda
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Joi Mar 04, 2010 9:29 am |
|
|
DyaNis scrie: Intrebare: A facut cineva contract cu Biogenis? Ma interesa daca ati fost anuntati pentru cate kg e buna proba? Noi am avut probele contaminate, deci nu prea ai conteaza acuma, dar eram tare curioasa daca din cauza asta nu a fost specificat pentru cate kg era buna. Ai primit cumva o explicatie de ce erau contaminate? Din vina cui?
|
 |
|
DyaNis
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Vin Mar 05, 2010 1:19 am |
|
|
|
Iti dai seama ca nimeni nu si-a asumat vina...au fost contaminate cu o bacterie anaeroba (sper ca am scris corect), deci putea fi de oriunde.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Iza
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Vin Mar 05, 2010 7:39 am |
|
Membru din: Mar Oct 20, 2009 5:40 pm Mesaje: 567 Localitate: Timisoara
Mămica lui: Alexandru
Născut(ă) în: 23 Mar 2010
|

|
|
| Sus |
|
 |
|
DyaNis
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Vin Mar 05, 2010 2:05 pm |
|
|
|
Nu se taxeaza daca renunti la ele...indiferent de motiv. Puteam pur si simplu sa ma razgandesc, si tot nu plateam.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Erdana
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Mar Mai 04, 2010 3:26 pm |
|
|
Buna fetelor, Cu cine ati recoltat voi celulele stem de se tine cont de Kg? (imi cer scuze daca ati scris si nu am observat). Ati recoltat toate cu Cord Blood ? Ca numai la ei stiu ca se tine cont de Kg deoarece Cord-ul depoziteaza tot sangele recoltat fara a separa celulele stem. La alte firme nu am mai auzit de problema cu Kg pt ca se separa celulele stem de sangele recoltat si se criogeneaza numai ele impreuna cu un ser protector. Eu nu am nascut inca dar cu siguranta am sa recoltez celulele bebelului meu 
|
|
| Sus |
|
 |
|
Lali
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Mar Mai 04, 2010 3:54 pm |
|
Membru din: Vin Sep 14, 2007 10:41 pm Mesaje: 845 Localitate: Timisoara
Mămica lui: David
Născut(ă) în: 18 Aug 2009
|
|
Noi cu Cord Blood Center am incheiat contract..stiu ca mai erau unii, putin mai scumpi , dar imi scapa numele acum.
|
 |
|
Erdana
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Joi Mai 06, 2010 1:06 pm |
|
|
|
Eu am primit de la cabinetul medicului mai multe pliante ale mai multor firme de celule stem. Mi-a atras atentia cel de la StemCelexion. Separarea celulelor si depozitarea lor are loc in Germania iar pretul este destul de bun : 6223 ron cu tot cu depozitarea pentru 20 ani (daca platesti toata suma in 14 zile din momentul in care sosesc rezultatele) - cu 150 lei mai mult decat la CordBlood. Are cineva contract cu ei ??
|
|
| Sus |
|
 |
|
maria
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Joi Mai 06, 2010 9:28 pm |
|
|
Dya, draga Am sa-ti raspund vis-a-vis de rezultatul pe kg. Biogenis, nu da rezultatul pe kg. De ce? Foarte simplu, pentru ca numai un medic neurolog poate decide, in functie de afectiune, si de faza in care este depistata, de cat anume e nevoie pentru un transplant. Cord Blood Center, nu face altceva decat sa introduca volumul de sange recoltat intr-o formula (tabel..whatever), si astfel le genereaza raspunsul lor pe kilogram..simplu nu? Da..dar gresit..  Asadar, viitoarele mamici..gravidutele dragele de ele..ar trebui sa fie foarte atente cand isi aleg firma de recoltare...Adica daca tot iti doresti sa-i faci practic prima asigurare:) copilasului tau, macar obteaza pentru cea mai buna si mai sigura!! Felicitari tie, si celor care au semnat cu Biogenis!!!
|
|
| Sus |
|
 |
|
DyaNis
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Joi Mai 06, 2010 10:04 pm |
|
|
maria scrie: Dya, draga Am sa-ti raspund vis-a-vis de rezultatul pe kg. Biogenis, nu da rezultatul pe kg. De ce? Foarte simplu, pentru ca numai un medic neurolog poate decide, in functie de afectiune, si de faza in care este depistata, de cat anume e nevoie pentru un transplant. Cord Blood Center, nu face altceva decat sa introduca volumul de sange recoltat intr-o formula (tabel..whatever), si astfel le genereaza raspunsul lor pe kilogram..simplu nu? Da..dar gresit..  Asadar, viitoarele mamici..gravidutele dragele de ele..ar trebui sa fie foarte atente cand isi aleg firma de recoltare...Adica daca tot iti doresti sa-i faci practic prima asigurare:) copilasului tau, macar obteaza pentru cea mai buna si mai sigura!! Felicitari tie, si celor care au semnat cu Biogenis!!! Mersi de raspuns! Chiar are logica ce spui. E bine de stiut treaba asta pentru viitor.
|
|
| Sus |
|
 |
|
StemCelexion
|
Subiectul mesajului: Celule stem disponibile pentru toată viaţa! Scris: Joi Mai 27, 2010 12:00 pm |
|
|
StemCelexion oferă viitorilor părinţi servicii de stocare a celulelor stem din sângele din cordonul ombilical . Serviciile sunt transparente şi selective din punct de vedere calitativ, sunt în conformitate cu Directivele Europene asupra ţesuturilor şi celulelor (EU 2004 şi 2006), cu Legea Germană a înregistrării şi administrării medicamentelor (Arzneimittelgesetz AMG) şi GMP (Good Manufacturing Practice - in Germania, celulele stem izolate sunt considerate o sursă potenţială pentru medicina umană şi astfel trebuie să respecte aceeaşi legislaţie şi norme GMP ca orice alt medicament.). Procesul nostru de stocare a celulelor stem este unic pentru că respectă continuu legislaţia UE şi a Germaniei, oferind servicii transparente şi de înaltă calitate. Pentru că incă din 2005 suntem una dintre cele mai importante companii de biotehnologie din Europa, noi dorim să fim partenerii dumneavoastră în ceea ce priveşte celulele stem acum şi pentru restul vieţii dumneavoastră. Sângele cordonului ombilical este recoltat în ziua naşterii copilului dumneavoastră, la spital sau clinică (Recoltare). Apoi, sângele din cordonul ombilical este trimis la laboratorul nostru din Bonn, Germania , unde celulele stem sunt izolate din globulele roşii şi globulele albe (Prelucrare). Ulterior, celulele sunt testate pentru a depista eventualele defecte, toxine sau infecţii (Testare); congelate şi stocate în azot lichid (Stocare). Aceste celule stem sunt apoi disponibile pentru utilizare imediată (Eliberare) şi pot fi decongelate şi transfuzate intravenos pentru a trata o multitudine de afecţiuni. StemCellexion separă celulele stem provenite din sângele cordonului ombilical în 2 eşantioane separate astfel încât să puteţi utiliza unul, iar celălat să rămână neatins. De asemenea, noi stocăm inca un eşantion separat, sigilat, în conformitate cu normele UE, acest eşantion va rămâne la laboratorul nostru pentru o eventuală verificare. Kit-ul de recoltare costa 150 € - acest cost include: recoltarea si transportul sangelui placentar . Stocarea celuelor stem:Costul pentru izolarea, testarea si stocarea Celulelor Stem pentru 20 de ani este de 1700 €. Aceasta suma de plateste in lei, la cursul BNR din ziua platii. Plata se face in termen de 30 de zile de la primirea Certificatului de Stocare (aproximativ o luna de la nastere). DiscounturiVarianta 1 Discount de 11,76% = Discount de €200 din costul de izolare si stocare al Celulelor Stem pentru plata in maxim 14 zile calendaristice de la primirea rezultatelor. Pentru a beneficia de acest discount plata se poate face cu numerar, prin transfer bancar, prin card de credit sau debit. Varianta 2 Discount de 5,60% = Discount de90 € din costul de izolare si stocare al Celulelor Stem pentru plata prin Card Avantaj in maxim 14 zile calendaristice de la primirea rezultatelor. Dobanda la ratele prin Card Avantaj este 0% Discounturi speciale:In cazul in care aveti gemeni : Pentru primul copil veti plati costul total standard, compus din costul kit-ului de 150€ si din costul depozitarii de 1700€. Acestuia i se pot aplica variantele 1 si 2 de discounturi.. Pentru al doilea copil veti plati doar 50% din costul depozitarii (850€) si costul intreg al kit-ului de recoltare al sangelui cordonului ombilical. Acestuia nu i se poate aplica nici o alta varianta de discounturi. StemCelexion Romania Tel: 021 311 01 65 Fax: 021 311 01 65 E-mail: info.romania@stemcelexion.comSite: http://www.stemcelexion.ro
|
|
| Sus |
|
 |
|
elli
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Mar Aug 10, 2010 11:07 am |
|
Mămica lui: Darius
|
Dragele mele mamici, Ma bucur ca am gasit acest forum. Ca viitoare mamica am inceput sa ma interesez de ce anume presupune colectarea de celule stem. Insa am observat un lucru: sunt destul de multe clinici care se ocupa de aceasta procedura. Iar asta face ca decizia sa fie mult mai grea. Am vazut mai sus ca ati vb despre Biogenis. Insa o clinica cu stocare in Romania avem? Eu cel putin m-as simti mai in siguranta daca as stii ca sunt aproape de mine 'la nevoie' (desi sper din suflet sa nu fie nevoie vreodata). A facut cineva recoltari cu cei de la http://stem-healthunirea.ro/? Ce puteti sa imi spuneti? Eu am vazut o reclama pe un site cum ca ar fi centrul medical unirea si o clinica de celule stem.. ma puteti ajuta cu cateva informatii? 
|
|
| Sus |
|
 |
|
Erdana
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Joi Aug 12, 2010 2:37 pm |
|
|
Salut Elli, De ce vrei sa pastrezi celulele in Romania? Si cum de te poti simti in siguranta stiind ca celulele sunt depozitate in Romania?? Eu nu ma simt in siguranta nici cand ma gandesc ca am sa nasc in Ro 
|
|
| Sus |
|
 |
|
elli
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Joi Aug 12, 2010 3:22 pm |
|
Mămica lui: Darius
|
Buna Erdana, Pe de o parte ai dreptate si iti inteleg pozitia vis-a-vis de tot ce inseamna Ro... Insa sunt cativa factori pe care eu i-am luat in considerare cand am spus asta si m-am gandit la varianta anterioara. In primul rand intentionez sa nasc aici (din mai multe motive, printre care si banutii si faptul ca sunt cateva clinici private despre care am auzit lucruri f bune...hai ca n-or fi toate rele  ..sper). Si daca tot nasc aici atunci as vrea ca recoltarea si stocarea sa fie aici. Din cate am citit si am auzit, cu cat trece mai mult timp din momentul recoltarii din sangele cordonului ombilical pana cand ajunge la laboratorul de procesare si stocare, cu atat e posibil ca viabilitatea celulelor sa fie mai mica si sa se piarda mai multe celule stem, lucru pe care as vrea sa il evit. Apoi mai este si factorul uman... ce e in mana nu e minciuna: pot sa ma duc sa vad laboratorul, sa vb cu doctorii, sa vad unde vor fi stocate, sa mi se explice direct de la sursa (vorba-aia, daca se poate sa imi faca si o schema  ). Iar ceea ce m-a facut sa ma gandesc realmente la aceasta varianta ar fi faptul ca.. in caz de nevoie si forta majora, daca as avea urgenta nevoie de celulele stem iar acestea sunt stocate in alta tara, ar dura ceva timp pana ar ajunge la mine, nu? Crezi ca zboara cineva cu avionul privat sa mi le aduca special mie? Tre' sa se stranga mai multe cereri pt. zona/tara respectiva si avionul sa aiba cursa atunci cand am eu nevoie... iar uneori, orice secunda conteaza. Iar daca e sa punem la indoiala performantele romanilor.. atunci poti spune de orice firma ca nu e sigura pentru ca are reprezentanti romani care se ocupa de tot procesul pana la transportul catre alta tara. Tocmai de aceea am cerut pareri si feed-back despre cei de la http://stem-healthunirea.ro/ pentru ca o colega de serviciu a colaborat cu ei si a fost foarte incantata de servicii si felul in care s-au purtat, i-au vorbit, i-au explicat totul... si din cate am inteles, in cazul in care intra in faliment sau se intampla ceva cu banca de celule stem, atunci toate unitatile sunt transferate la firma-mama in Grecia pt. ca Stem Health-Unirea are capital grecesc si o banca de celule stem cu experienta in spate. De aceea as fi tare curioasa daca a mai colaborat cineva cu ei sau cum vi se pare. Va pup si va imbratisez. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
Erdana
|
Subiectul mesajului: Re: Celule stem Scris: Mie Aug 18, 2010 9:48 am |
|
|
Buna Elli, Dupa tot ce s-a intamplat la Maternitatea Giulesti ..... nici sa nasc in Romania nu-mi mai vine. Sa tin 18-20 de ani celulele stem in Romania  Este totusi vorba de niste bani pe care oricum ii dau si pe care ii pot da intr-o tara macar cat de cat sigura si civilizata. Daca faci o cercetare, ai sa descoperi ca diferenta de pret intre depozitarea in Romania si depozitarea in alte tari este nesemnificativa. Cat despre urcatul in avion cu o singura proba special pentru tine ... lucrul asta se face fara doar si poate. Nu cred ca (de ex) Germanul o sa intarzie chiar si o zi cu livrarea probei catre tine, tinand cont de legislatia clara din Germania si de seriozitatea pentru care neamtul este renumit in lume. Si oricum, un om care are celulele stocate, nu o sa ajunga niciodata in situatia dramatica in care daca nu-i vin celulele azi, maine o sa moara. Pe de alta parte, ce sau cine iti garanteaza tie faptul ca celulele sunt eliberate in 24 de ore in cazul stocarii in Ro?? Doar faptul ca nu este necesar un zbor cu avionul?? Apoi, toate laboratoarele care au in gazduire celule stem sunt asigurate si nu arunca celulele in strada in caz de faliment !!! Mai spuneai ca cei care fac transportul catre firme din strainatate sunt oricum romani. Da, sunt. Dar ei doar manevreaza Kit-ul - nu au treaba cu sangele din interior. Kit-urile sunt si ele facute dupa anumite standarde si sunt supuse testelor ... nu cred ca ai mai putine celule sau au o viabilitate mai redusa doar pentru ca ai trimis Kit-ul cu avionul si a facut 12 h (sa zicem) pe drum. Oricum, fiecare alege banca de celule stem in functie de propriile convingeri sau cel putin asa ar trebui.
|
|
| Sus |
|
 |