Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
OanaC
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Lun Feb 15, 2010 9:25 pm |
|
Mămica lui: Alexia
Născut(ă) în: 17 Dec 2009
|
a_mirela scrie: Fetele, lamuriti-ma si pe mine cu indemnizatia asta... Am nevoie de o adeverinta de la locul de munca unde sa fie trecut salarul pe ultimele 12 luni. Problema e ca mie imi expira cele 126 zile pentru concediul de maternitate in 4 martie iar cei de la HR imi spun ca nu-mi pot emite adeverinta pana nu incheie luna, etc. Eu stiam ca trebuie sa duc adeverinta cu lunile pana sa nasc sau pana sa intru in concediul de maternitate, nu mai stiu exact. Cum e de fapt? Nu stiu sa-ti spun exact ce luni sunt trecute acolo, da' eu azi am dus adeverinta la completat si o primesc vineri, si mie imi expira cele 126 de zile in 12 aprilie.
|
|
| Sus |
|
 |
|
crisy
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Lun Feb 15, 2010 9:28 pm |
|
Membru din: Mar Aug 14, 2007 10:16 pm Mesaje: 1522 Localitate: timisoara
Mămica lui: Andreea Miruna
Născut(ă) în: 12 Noi 2008
|
|
Sunt lunile de dinaintea nasterii bb, inclusiv luna in care s-a nascut bb, asa era situatia anul trecut pe vremea asta, cand am depus eu actele pt indemnizatie.
|
 |
|
a_mirela
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Mar Feb 16, 2010 12:16 pm |
|
Membru din: Mie Iul 04, 2007 2:55 pm Mesaje: 602 Localitate: Timisoara
Mămica lui: Teo
Născut(ă) în: 03 Dec 2009
|
Deci practic, acea adeverinta se poate elibera mult mai devreme si chiar inainte sa-ti expire cele 126 zile. Nu stiu de ce fetele de la HR trebuie sa faca sa para totul atat de dificil... 
|
 |
|
cosmilore
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Joi Feb 25, 2010 5:39 pm |
|
Mămica lui: Timea Maria
Născut(ă) în: 24 Sep 2009
|
cosmilore scrie: si eu am depus actele pt alocatie si trusou imediat dupa nastere (avea Timea 10 zile) si pt indemniztie in decembrie, dupa terminarea celor 126 de zile (nu mi-au primit mai repede dosarul). trusoul l-am primit in decembrie Alocatia si indemnizatia inca nu  Luna asta mi-a venit indemnizatia si alocatia Timeei.  Se pare ca in Resita se misca un pic mai repede ca in Timi
|
 |
|
OanaC
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Joi Feb 25, 2010 6:31 pm |
|
Mămica lui: Alexia
Născut(ă) în: 17 Dec 2009
|
Super Cosmi  Azi am fost si eu sa depun dosarele, dar l-au primit numai pe cel de alocatie. Pe cel de indemnizatie mi s-a zis sa vin cam cu o luna inainte sa mi se termine cele 126 de zile, ca nu are rost mai repede.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Andra_80
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Feb 26, 2010 9:30 am |
|
Membru din: Mar Iul 03, 2007 11:30 am Mesaje: 1423 Localitate: Timisoara
Mămica lui: AMALIA
Născut(ă) în: 09 Oct 2009
|
|
| Sus |
|
 |
|
andat
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Feb 26, 2010 11:41 am |
|
Membru din: Vin Iun 29, 2007 9:04 am Mesaje: 834 Localitate: Timisoara
Mămica lui: Sara Maria
Născut(ă) în: 13 Iul 2009
|
Super Cosmi! Eu am depus actele in octombrie si nici acuma nu am primit indemnizatia, cica in martie, acuma sa vedem...
_________________ Poze ...papici de bebici...
|
|
| Sus |
|
 |
|
cosmilore
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Feb 26, 2010 3:45 pm |
|
Mămica lui: Timea Maria
Născut(ă) în: 24 Sep 2009
|
Andra_80 scrie: Ce faaaain Cosmina, uite vezi, sunt si avantaje sa nu fi in Timisoara  avantajul ca e oras mai mic si mai putine dosare 
|
 |
|
daniela
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Mar 05, 2010 2:47 am |
|
Mămica lui: Amaia
Născut(ă) în: 16 Ian 2010
|
poate este cineva interesat "Românii care au contract de muncă în străinătate pot beneficia şi ei de indemnizaţia acordată de statul român pentru creşterea copilului. Pentru a primi banii, mămicile trebuie să se prezinte în ţară la primăria de care aparţin şi, pe lângă actele obligatorii necesare, acestea trebuie să prezinte contractul de muncă tradus şi legalizat însoţit de certificatul sau extrasul de naştere tradus în limba română şi legalizat. Indemnizaţia se acordă în moneda naţională a veniturilor realizate de acestea la cursul de schimb valutar stabilit de BNR din ziua anterioară stabilirii dreptului. Drepturile prevăzute de ordonanţa de urgenţă OUg nr.148/2005 se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineste cumulativ următoarele condiţii: a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid; b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinta pe teritoriul României; c) locuieşte împreună cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora. La aceste condiţii se mai adaugă şi cea referitoare la realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni, în ultimul an anterior datei naşterii copilului. " sursa: http://www.romanul.eu/index.php?option= ... 54&lang=es
|
 |
|
crisy
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Mar 05, 2010 10:21 am |
|
|
|
Eu stiu ca indemnizatia pt cresterea copilului se pimeste doar intr-una din tari. Cand am fost eu pe Mercy, era o tanti la coada inaintea mea si a cerut lamuriri daca fata ei primeste in Italia banii si poate primi si de la statul RO, iar raspunsul doamnei de la ghiseu a fost NU, si a zis ca au mai fost persoane care au primit in 2 tari, dar au trebuit sa restituie apoi banii statului roman.
|
 |
|
Andra_80
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Mar 05, 2010 10:29 am |
|
Membru din: Mar Iul 03, 2007 11:30 am Mesaje: 1423 Localitate: Timisoara
Mămica lui: AMALIA
Născut(ă) în: 09 Oct 2009
|
|
Si eu stiam la fel Crisy. Daniela, mai bine intereseaza-te intai sau roaga pe cineva sa mearga sa ceara lamuriri.

|
|
| Sus |
|
 |
|
daniela
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Mar 05, 2010 12:33 pm |
|
Mămica lui: Amaia
Născut(ă) în: 16 Ian 2010
|
daca ai lucrat in strainatate si primesti indemnizatie de maternitate din tara unde locuiesti,atunci nu ai dreptul la indemnizatia romaneasca.dar daca hotarasti sa te intorci in Romania,atunci poti opta ca sa ti se calculeze indemnizatia in tara dar dupa veniturile ce le-ai avut in strainatate.Acu' ce nu stiu,este daca ai dreptul la 2ani ca-n Ro sau ramai la baremul tarii in care ai lucrat...4luni in cazul Spaniei la fel este si cu alocatia copiilor(aia de 2mil si dupa 400mi) daca statul in care locuiesti iti acorda vre-un ajutor ptr copii ,atunci nu mai ai dreptul la cea romanesca.
|
 |
|
crisy
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Mar 05, 2010 12:42 pm |
|
|
|
Oh, numai 4 luni e in Spania, putin de tot. N-ai pe cine sa trimiti la fortele de munca sa intrebe, stiu ca e si o adresa de mail, dar nu te baza prea mult pe raspuns prin mail. Calculezi si tu cum iti iasa mai bine, 4 luni in Spania, sau 2 ani in RO...asta daca e si varianta cu 2 ani valabila si pt tine. Banuiesc ca daca te hotarasti pt indemnizatie in Ro, atunci trebuie si alocatia copilului tot aici, ceea ce nu e o afacere prea buna cu 200lei/luna. Chiar cat e in Spania alocatia, si pe ce perioada se da?
|
 |
|
mva
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Vin Mar 05, 2010 2:05 pm |
|
|
pai stiti ca si io ma intrebam de asta, daca s-o putea, fiindca in IRL nu exista indemnizatie de crestere a copilului, doar cea de maternitate (adica in loc de 120 de zile sunt 26 saptamani platite + 16 neplatite ca si maternity leave). asa ca daniela daca afli ceva, poate ca imi zici si mie, ca sa stiu cum ma pregatesc pentru urmatoarul copil de exemplu ...daca stau in maternitate 26 saptamani de aici, ma intorc dupa ca sa imi dau demisia in 3 zile ... si depun actele acasa, pentru concediu de cresterea copillului s-o putea ? sa va pove ce am patit noi insa, fiindca am interpretat gresit chestia cu alocatia, adica io credeam ca tre sa primim diferenta de alocatie intre cea din RO si cea din IRL. insa asta se intampla doar daca ambii parinti lucreaza in tarile diferite, ceea ce la noi nu e cazul. noi avem o suprapunere de drepturi de 6 luni, fiindca am suspendat alocatia din romania dupa ce am vazut ca o primesc aici full, si retroactiv de cand ne-am mutat cu fata inapoi in irlanda, si acu cei din romania sustin ca io eram beneficiara de la inceput si de alocatie din IRL, si imi cer oficial sa returnez toata alocatia fetei primita de la inceput din RO, pentru o perioada de 10 luni in plus, in care noi nu am primit de la statul irlandez nici un ban ca si alocatie. am facut ceva contestatie la irlandezi, si astept sa se hotarasca daca ei imi dau retroactiv toata alocatia fetei, atunci o sa returnez toata alocatia romaneasca (si am primi ceva banuti in plus si noi), altfel ma gandesc ca e normal sa returnez cele 6 luni ...astept sa se termine o data povestea asta. partea pozitiva e ca ...cei de la bucuresti de la alocatii EU au fost mai usor de contactat decat cei din timisoara.
|
|
| Sus |
|
 |
|
madi
|
Subiectul mesajului: Re: Acte necesare pentru indemnizatie, alocatie, trusou.... Scris: Lun Mar 29, 2010 11:56 am |
|
Membru din: Lun Oct 12, 2009 9:36 pm Mesaje: 105 Localitate: Timisoara
Născut(ă) în: 03 Dec 2009
|
|
ciao, fetele, voi ce stiti, alocatia pentru bebe se plateste si pentru luna in care s-a nascut bebe sau abia din luna urmatoare? bebele meu s-a nascut in decembrie si acum in martie am primit alocatia doar pe 2 luni. mersi
|
|
| Sus |
|
 |