Acum este Vin Sep 10, 2010 9:55 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 578 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Clinica privata President - maternitatea Gynatal
MesajScris: Mie Noi 18, 2009 1:19 pm 
Neconectat

snej scrie:
Dar iar invadam topicul cu discutii pe langa.

Rugam moderatorii sa mute mesajele off-topic la "Despre nasterea normala si cezariana".
Tx!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Despre nasterea normala si cezariana
MesajScris: Mie Noi 18, 2009 2:21 pm 
Neconectat

si io asa stiu ca asta cu alegerea de ceza nici macar la privat nu se face nici in IRL, decat daca e motiv fiziologic. oricum in statisticile OMS-ului irlanda sta foarte bine la proportia de nasteri naturale.
si de asta consider ca inca suntem norocoase ca in RO putem alege medicul cu care sa nastem si la public, sau ce fel de nastere preferam. nu stiu cat o mai tine chestia insa ...

Sus

MesajScris: Sâm Dec 05, 2009 10:14 pm 
Neconectat

Mămica lui: Sophia Anamaria
Născut(ă) în: 11 Oct 2009
referitor la snej,fiecare reactioneaza diferit,pt mine mai greu a fost dupa ce mi-am scos amigdalele decat dupa cazariana.eu am un prag de durere destul de ridicat.de aceea nu iti bate capul de pe acum cu asa ceva.dupa ce vine bebe chiar nu mai ai timp sa te gandesti la dureri :)

http://www.apolloware.net/sophia

Sus

MesajScris: Sâm Dec 05, 2009 11:49 pm 
Neconectat

Pare asa usor cum vorbesti despre cezariana ca iar imi dai sperante :lol: Si eu ziceam ca rezist la durere dar mai acu juma de ora ma traznise o durere de masea de am crezut ca ma urc pe pereti si nu mai sunt asa de sigura ca suport usor durerea :roll: . Imi place sa stiu inainte ce ma asteapta, parca nu ma sperie atat de tare.

fanatismul si ignoranta dovedesc ca darwin s-a inselat, omul este inca maimuta.

Sus

MesajScris: Sâm Dec 05, 2009 11:54 pm 
Neconectat

sa stii ca io pe masa cand nasteam ma gandeam la durerile de masele ca is mai usoare ...insa na, nasterea e o cauza mai nobila, iar cele de masele is cam nonsens, te streseaza mai tare :lol:

Sus

MesajScris: Dum Dec 06, 2009 6:42 am 
Neconectat

Mămica lui: Sophia Anamaria
Născut(ă) în: 11 Oct 2009
snej scrie:
Pare asa usor cum vorbesti despre cezariana ca iar imi dai sperante :lol: Si eu ziceam ca rezist la durere dar mai acu juma de ora ma traznise o durere de masea de am crezut ca ma urc pe pereti si nu mai sunt asa de sigura ca suport usor durerea :roll: . Imi place sa stiu inainte ce ma asteapta, parca nu ma sperie atat de tare.

trebuie doar sa vrei cu adevarat un bebe,si atunci schimbi frica de cezariana cu bucuria de a te numara printre norocoase :bebe2:
nu-ti da D-zeu mai mult decat poti duce,iti spun eu :).
pt mine a fost ok asa nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost o nastere naturala 4 kgmdar am auzit nastere normala la 4,7kg deci se poate dar na,eu nu as risca

http://www.apolloware.net/sophia

Sus

MesajScris: Dum Dec 06, 2009 4:24 pm 
Neconectat

Mămica lui: Amaia
Născut(ă) în: 16 Ian 2010
mva scrie:
sa stii ca io pe masa cand nasteam ma gandeam la durerile de masele ca is mai usoare ...:

:lol: :lol: :lol: ce tare esti!

Sus

MesajScris: Sâm Mar 06, 2010 5:04 pm 
Neconectat

BubuCandyBlue scrie:
eu am o mare curiozitate si de asemenea o intrebare pt cele ce au optat sau opteaza pt nasterea naturala. ce discuta doctorii cu voi despre epiziotomie?

Obstetricienii obisnuiaiu sa faca epiziotomii doar sa grabeasca nasterea si sa previna fisurarea sau ruperea tesutului vaginal sau din jurul lui, cu credinta ca o incizie de genu se va vindeca mai rapid decat o rupere. De asemena se credea ca epiziotomia poate preveni complicatii, cum ar fi incontinenta.

Studiile din ultimii 20 de ani arata ca nu prea ar mai fi cazul. De fapt, nu exista probe ca epiziotomia ofera protectie tesutului vaginal sau muschiilor pelvisului, iar procedura ar putea cauza de fapt mai multe probleme, si ea ar trenui sa fie facuta numai in f rare cazuri, nu ca o rutina.

Studiile arata ca si femeile cu rupere spontana se recupereaza in general la fel sau chiar mai repede, si cu mai putine complicatii decat in epiziotomie.

Femeile cu epiziotomie tind sa piarda mai mult sange la nasterea bb-lui, mai multa durere normal la recuperare, mai mult timp de refacere etc si discomfort. De asemena epiziotomia la prima nastere vaginala creste riscul de rupere la a doua sarcina, ceea ce duce la o a doua epiziotomie.

PLus, cele cu epiziotomie sunt mai expuse la ruperea sfincterului anal, sau chiar pana la rect, in comparatie cu cele ce nasc fara taiat.

Recuperarea e mult mai mare, durerile din zona perineului mai mari, cu posibile repercursiuni asupra muschiilor din zona pelvisului. Daca se ajunge la ruperea pana la sfincter, e posibila si incontinenta anala - gen defecatie sau gaze.

Daca bebele e mai mare si e nevoie de mai multa manipulare, sau daca se foloseste forcepsul, atunci sigurat se face epiziotomie. Sau daca bataile inimii la bb sunt f ridicate si are un nivel ridicat de stres, atunci trebuie adus pe lume cat mai repede, si se face epiziotomie pt a grabi totul.

Cunosc ambele variante de nastere, ceza sau vaginal, si ca taietura la epiziotomie nu implica 6 straturi sau ce-or fi la ceza, dar doctorii vostri, pe langa riscurile care le implica nasterea in general, explica si posibilitatea de a nu face epiziotomie? Adica, daca bb nu e mare, daca nu e stresat, nu tre forceps sau alte cele, dilatatia e maxima...deci totul merge ca la carte si nu necesita "masura preventiva", deci practic nici un motiv, va dau optiunea? Sau o dau cu "masura preventiva" de acu 20 de ani?
Va pomenesc de masajului perineului din sapt 35 pana la nastere, o practica demonstrata ca ajuta enorm la flexibilitatea muschilor din acea zona?

Este demonstrat ca femeile care au nascut fara epiziotomie sau perineotomie au probleme de incontinenta urinara si prolaps .
Atat la perineotomie cat si la ruperea naturala se poate ajunge pana la ruptura anala care insa nu inseamna incontinenta anala pt. ca se opereaza pe loc.
Daca nu se face epiziotomie bebele ramane blocat prea mult cand este coborat in canalul vaginal si este privat de oxigen , se formeaza bosa , se comprima cutia craniana si altele.
Meiducl stie foarte bine daca se poate naste fara epizio sau perino si daca nu .
De asemenea in cazul epiziotomiei si perineotomiei sangerarea nu este mai mare pt. ca se face anestezia cu xilina care pe langa anestezie mai are si calitatea ca scade sangerarea.
Am vazut nasteri la femei care au fost "taiate" si care la al 3-lea copil au nascut fara probleme , cicatricea nepunand nici o problema.

Sus

MesajScris: Mar Iun 08, 2010 12:39 pm 
Neconectat

Mămica lui: Alesia
Născut(ă) în: 11 Feb 2010
Buna fetelor,imi pare rau sa vad ca sunt atatea probleme de sanatate ale mamicilor dar si mai dureros ale bbilor...
nici noua nu ne-a fost usor si am vazut ca cineva o amintea pe dr Miriam Daisa - pt aceasta doamna n-o sa am niciodata altceva decat un respect enorm pt tot ce a facut pt noi pe toata perioada sarcinii-este in primul rand un om cu un caracter aparte si apoi ..un medic la fel ce pot spune...daca cineva vrea sa apeleze la dumneaei-cu toata increderea recomand acest medic-eu am nascut cu d-neaei si dr Cioata si am fost intotdeauna multumiti de ea ca si medic dar si ca om.
Eu am avut probleme mari de sanatate pana in momentul cand am ramas insarcinata-inclusiv in acea luna eu faceam tratament cu interferon deci...ganditi-va voi;cand toata lumea ma facea inconstienta...am primit o raza de speranta de la acest OM/MEDIC-DaisaMiriam pe care o respectam enorm si caruia ii multumim ca azi avem o fetita perfect sanatoasa si frumoasa.
Va doresc la toate multa sanatate,sarcina usoara si bbi sanatosi. :bebe1:

Sus

MesajScris: Dum Iul 11, 2010 10:47 am 
Neconectat

Mămica lui: ANGELO MATTEO
cand ati vb cu dr. despre nastere? eu mai am pana in 09. septembrie si m-am gandit sa nasc cu cezariana.. am miopie aproape -5, dar nu am o recomandare de la oftalmolog cum ca ar fi indicat sa nasc cu cezariana, cu toate ca mi-a spus ca asa ar fi bine...
voi cum ati pus problema nasterii cand ati vb cu dr.?

Sus

MesajScris: Dum Iul 11, 2010 11:19 am 
Neconectat

alinaduma scrie:
am miopie aproape -5, dar nu am o recomandare de la oftalmolog cum ca ar fi indicat sa nasc cu cezariana, cu toate ca mi-a spus ca asa ar fi bine...

Alina, trebuie sa faci un consult oftalmologic cu un examen de fund de ochi, in care medicul sa iti examineze retina, nervul optic, vasele retinei. Doar dupa acest examen medicul iti poate recomanda daca sa nasti natural sau prin cezariana.

Sus

MesajScris: Dum Iul 11, 2010 1:34 pm 
Neconectat

Mămica lui: ANGELO MATTEO
exact asta am si facut acum 3 luni, oftalmologul meu m-a trimis la o dr. f. buna din Calea Girocului Stoica Alina, mi-a fc tot felul de controale printre care si fundul de ochi, iar doctorita mi-a zis sa revin dupa ce trec cele 3 luni sa vada cum mai au evoluat lucrurile.
cred ca cel mai bine ma programez si o intreb pe ea ce parere are despre cum ar trebui sa nasc cu toate ca eu sincer prefer cezariana, chiar dak par lasa...(mi-e frica de durere si cand ma gandesc ce riscuri iti asumi la o nastere naturala cand ai asa miopie mare si mai si..)

Sus

MesajScris: Dum Iul 11, 2010 9:59 pm 
Neconectat

Mămica lui: Stefan
Născut(ă) în: 09 Iun 2010
alinaduma scrie:
cand ati vb cu dr. despre nastere? eu mai am pana in 09. septembrie si m-am gandit sa nasc cu cezariana.. am miopie aproape -5, dar nu am o recomandare de la oftalmolog cum ca ar fi indicat sa nasc cu cezariana, cu toate ca mi-a spus ca asa ar fi bine...
voi cum ati pus problema nasterii cand ati vb cu dr.?

si eu am miopie peste -6 si am nascut cu cezariana. Oftalmologul mi-a dat o hartie pe care scrie dioptriile si "se elibereaza prezenta deoarece pacienta este insarcinata in x saptamani", deci in coada de peste, nu cu recomandare pt ceza. Dar am dus-o la ginecolog si pe biletul de iesire din spital (am nascut la Gynatal) scrie cezariana cu indicatia miopie forte.

Mult succes la nastere!

[url=http://www.TickerFactory.com/]
Imagine
[/url]

[url=http://www.TickerFactory.com/]
Imagine
[/url]

Sus

MesajScris: Dum Aug 08, 2010 11:06 pm 
Neconectat

Mămica lui: Flavius
Născut(ă) în: 01 Iul 2010
De cand am nascut, ocazional am o durere de spate in locul unde s-a facut epidurala.Voi ati avut astfel de dureri?Am incercat sa aflu ceva info pe net, dar nu am prea am gasit.De fapt ma tem sa nu se acutizeze:((((

http://flaviusstefan.wordpress.com/

Sus

MesajScris: Lun Aug 09, 2010 9:31 am 
Neconectat

Mămica lui: Alexandru
Născut(ă) în: 15 Feb 2008
DAAAAAAA, SI MI-AU TRECUT....DUPA 2 ANI :shock: BINE CA AU TRECUT SI ATUNCI ;))

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 578 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  Următorul

Ora este UTC + 2